Prajitura fina cu miez de nuca

Printeaza

Prajitura fina cu miez de nuca din: miez de nuca, oua, sare, zahar, pesmet, praf de copt, rom, mascarpone, branza de vaci, cafea, zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura_fina_cu_miez_de_nuca

  • 100 g miez de nuca
  • 3 oua
  • 1 priza de sare
  • 210 g zahar
  • 50 g pesmet
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 ml rom
  • 250 g mascarpone
  • 300 g branza de vaci
  • 50 ml cafea tare
  • 1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Toci nucile mărunt. Separi ouă-le. Omogenizezi gălbenuşurile cu un praf de sare şi’ cu 75 g zahăr, până capătă un aspect frumos.

Amesteci pesmetul, praful de copt şi nucile tocate şi le adaugi în cremă.

Torni şi romul, iar la final pui albuşurile bătute spumă cu 75 g de zahăr, încorporezi cu grijă bezeaua şi răstorni compoziţia într-o tavă pătrată, mai mică însă decât cea normală de tort (de circa 22 cm x 22 cm), pe care ai uns-o înainte cu grăsime şi ai presărat făină.

Coci blatul 20-25 de minute la foc mediu (175 grade Celsius). Laşi să se răcească în tavă cam un sfert de oră, apoi scoţi cu grijă blatul şi-l dai deoparte.

Când e complet rece, îl tai pe orizontală, o dată. Poţi folosi cuţitul zimţat de pâine.

Crema o faci amestecând cele două feluri de brânză cu cafeaua, zahărul vanilat şi 60 g zahăr, ajutându-te de un tel în formă de pară.

Aşezi peste una dintre foi toată crema, pui cealaltă foaie, acoperi prăjitura cu folie de aluminiu şi o dai la rece pentru circa 2 ore, după care o tai în porţii şi presari zahăr pudră deasupra.

Prajitura fina cu miez de nuca

Prajitura_fina_cu_miez_de_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.