Prajitura fantastica

 

O reteta gustoasa de prajitura din: oua, faina, zahar, nuca, visine, unt, zahar vanilat, compot de visine si praf de budinca.Prajitura_fantastica

Ingrediente foaia 1

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri făină

Ingrediente foaia 2:

  • 6 albuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 cană nucă tăiată mărunt
  • 1 cană vişine fără sâmburi din compot

Ingrediente cremă :

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g margarină sau unt
  • 300 ml com­pot de vişine
  • 1 plic praf de budincă de căpşuni sau zmeură

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi albuşurile bătute spumă, făina şi cacaua, omogenizezi aluatul. îl torni într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi-l coci la foc potrivit 25 de minute.

Pregăteşti a doua foaie: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi vanilia, făina, nucile şi vişinele scurse, pui compoziţia în aceeaşi în tavă în care ai copt prima foaie. O coci la foc potrivit 30 minute.

Pregăteşti şi crema: Freci gălbenuşurile cu zahărul şi le fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. Le laşi să se răcească, apoi le amesteci cu vanilia şi untul frecat spumă, însiropezi prima foaie cu un sirop fiert dintr-o ceaşcă de apă şi o lingură de zahăr. întinzi crema şi aşezi a doua foaie. Fierbi budinca în zeama de compot până se îngroaşă, o torni peste prăji­tură si o dai la rece.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura fantastica
  • prajitura fantastica cu visine
  • reteta prajitura fantastica
  • prajituri fantastice
  • prajituri 4 fantastica
  • reteta de prajitura fantastica
  • reteta tort fantastic

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact