Prajitura cu etaj

Printeaza

Prajitura cu etaj din: ciocolata neagra, migdale, faina, oua, unt, zahar sare, mascarpone, frisca lichida, lapte, ciocolata alba si gelatina.

 

Ingrediente:Prajitura_cu_etaj

  • 1 ciocolată neagră

Pentru aluat:

  • 180 g migdale măcinate
  • 250 g făină
  • 3 ouă
  • 125 g unt
  • 200 g zahăr
  • sare

Pentru cremă:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml friscă lichidă
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 50 g ciocolată albă
  • 5 g gelatină

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci migdale­le cu untul, zahărul şi făina, apoi încorporezi ouăle bătute cu sare.

Aluatul trebuie să fie destul de lipicios. Modelezi din el un sul şi îl dai la rece o oră. Tai apoi rotunduri din aluat, le întinzi uşor, le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le coci 5-8 minute.

Pentru cre­mă, freci gălbenuşurile cu 50 g zahăr, până se topeşte zahărul, adaugi laptele rece şi ciocolata şi le laşi pe foc, la bain-marie, amestecând continuu, până se îngroaşă.

După ce s-a răcorit, adaugi gelatina înmuiată în 3 lin­guri de apă rece şi dai la frigider până se răceşte complet.

Apoi încorporezi crema mascar­pone şi frişca bătută cu restul de zahăr.

Impărţi crema între 3 biscuiţi crocanţi, decorezi cu ciocolată topită şi dai prăjitura la rece, pentru cel puţin o oră.

 

 

Prajitura cu etaj

Prajitura_cu_etaj

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.