Prajitura de dovleac cu scortisoara

Printeaza

Prajitura de dovleac cu scortisoara din: piure de dovleac, faina, zahar, ulei, praf de copt, oua, ciocolata, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura_de_dovleac_cu_scortisoara

  • 450 g piure de dovleac copt
  • 300 g faină
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • 200 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguriţe scorţişoară
  • 60 g ciocolată de lapte
  • 1 lingură ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă uleiul şi piureul de dovleac. Făina se amestecă cu praful de copt, sare, scorţişoară apoi se amestecă cu compoziţia de ouă.

Se toarnă într-o tavă de mărimea 35×24 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la l80 grade. Când s-a răcit se decupează cu paharul forme de semilună.

Ciocolata de lapte se topeşte pe aburi şi se amestecă cu uleiul, apoi se decorează suprafaţa prăjiturii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.