Prajitura din paine si prune

Printeaza

O reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide, scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 1 franzela mai mare taiata in cubulete
  • 1 kg prune
  • 100 g stafide
  • 1 lingura scortisoara
  • coaja de la 1 lamaie
  • 250 g zahar
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri ulei
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Ungeti o tava cu ulei si asezati cubuletele de paine. Tăiaţi prunele în jumătăţi, eliminaţi sâmburii. Puneţi prunele fără sâmburi, cu tăietura în jos peste cubuleţele de franzelă. Presăraţi deasupra stafidele.

Amestecaţi într-un castron smântână, ouăle bătute, zahărul, coaja de lămâie şi vanilia. Când compoziţia este omogenă, turnaţi-o peste ingredientele din tavă.

Coaceţi prăjitura la foc potrivit. Lăsaţi-o la răcit înainte de tăiere.

Prajitura din paine si prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.