Prajitura delicioasa cu ghimbir si pere

Printeaza

Prajitura delicioasa cu ghimbir si pere din: sirop de zahar, lapte, ou, ghimbir, faina, zahar tos, bicarbonat, unt, pere, zahar.

Ingrediente:Prajitura_cu_ghimbir_si_pere

blat:

  • 125 ml miere
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 550 g faina
  • 50 g zahar tos
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 g unt
  • un varf de cutit sare

decor:

  • 2 pere mari
  • 50 g unt
  • 125 g zahar

 

Mod de preparare:

puneţi untul într-o tavă rotundă cu diametrul de 23cm. Ţineţi tava la cup­tor 3 – 4 minute până când untul se topeşte. Presăraţi peste untul topit zahărul, în strat uniform. Curăţaţi perele şi tăiati-le în felii subţiri.

Puneţi feliile de pere peste zahăr. Amestecaţi într-un castron siropul de zahăr sau mierea cu laptele, oul, ghimbirul, până când se obţine o compoziţie omogenă.

Adăugaţi făina şi zahărul, bicarbonatul, untul topit şi sarea. Frecati compoziţia bine până când se omogenizează. Turnaţi-o peste perele din tavă. Puneţi tava în cup­torul încălzit dinainte, la foc potrivit, pentru 45 de minute.

Faceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă prăjitura este coaptă în mijloc. Scoateţi-o din cuptor şi turnati siropul care s-a adunat in tava. Serviti prajitura cu ghimbir si pere calduta.

Prajitura delicioasa cu ghimbir si pere

Prajitura_cu_ghimbir_si_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.