Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: unt, zahar, zahar vanilat, faina, sare, ou, branza de vaci, amidon, lamaie, sare, frisca, inataritor de frisca, suc de lamaie.

Ingrediente blat:Prajitura_delicioasa_cu_branza_de_vaci_si_lamaie

  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 200 g făină
  • 1 praf sare
  • 1 ou

Ingrediente umplutura:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 50 g amidon
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 praf sare
  • 50 g unt topit
  • 200 ml frişcă

Ingrediente glazura:

  • 250 ml frişcă
  • 1 plic întări­tor de frişcă
  • 30 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 1 lingură suc lămâie

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din fulgi de unt, zahăr, zahăr vanilinat, făină, sare şi ou. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min.

Se amestecă brânza de vaci cu ouă, ami­don, coajă şi suc de lămâ­ie, sare şi unt. Se înglobea­ză frişca bătută.

Se îmbra­că în aluat o formă unsă. Se introduce brânza şi se coace 45-55 min. la 180° C. Se lasă să se răcorească.

Se bate frişca, cu întă­ritor, zahăr, suc şi coa­jă de lămâie. Se şpriţează pe tort în formă de spirală.

Prajitura delicioasa cu branza de vaci si lamaie

Prajitura_delicioasa_cu_branza_de_vaci_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.