Prajitura de post cu nuca si crema

Printeaza

Prajitura de post cu nuca si crema din: apa minerala, ulei, zahar, amoniac, otet, zahar pudra, faina, nuci, gem, margarina, zahar, lamaie, gris.

Ingrediente:Prajitura de post cu nuca

  • 10 linguri apă minerală
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahăr
  • 1 linguriţă amoniac stins cu oţet
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • făină cât cuprinde

Pentru crema I:

  • 6 linguri nuci măcinate
  • 4 linguri gem (gros) de caise

Pentru crema II:

  • 2 pachete margarină vegetală
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lămâie
  • 7 linguri griş

 

Mod de preparare:

Din ulei, sifon, zahăr şi amoniac, amestecate bine, peste care s-a pus făina în ploaie, se prepară un aluat, care se coace, în foi de grosimea unui deget, într-o tavă unsă cu ulei.

Crema I: Totul se amestecă până se face o pastă perfect omogenă.

Crema II: Margarina înmuiată se amestecă cu zahăr, se adaugă griş fiert, zeama şi coaja de lămâie. Se amestecă bine până se omogenizează. Pe prima foaie de prăjitură se pune un strat din crema I. Pe a doua foaie se pune crema II, pe a treia foaie iarăşi crema I.

Se acoperă cu a patra foaie şi se presară zahăr pudră. Se serveşte după 6-7 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.