Prajitura de iarna

Printeaza

Prajitura de iarna din: faina, albusuri, zahar praf, faina, portocale, cacao, fructe uscate, miere, ulei si sare.

Ingrediente:Prajitura_de_iarna

  • 350 g faina
  • 12 albusuri
  • 600 g zahar praf
  • 6 linguri faina
  • 400 g portocale curatate de coaja
  • 2 linguri cacao
  • 200 g fructe uscate in amestec: smochine, curmale fara samburi, stafide
  • 3 linguri miere de albine
  • ulei pentru uns
  • sare

 

Mod de preparare:

Bateti albusurile spuma, adaugand putina sare, pana cand spuma se tine de tel. Adaugati treptat zaharul, continua baterea. Dupa ce ati adaugat tot zaharul, cate putin, puneti amestecul la bain-marie, la foc potrivit. Bateti in continuare amestecul pana cand spuma este ferma. Luati vasul de pe foc. Adaugati faina si omogenizati prin rasturnare, nu prin frecare.

Coaceti 3 foi in tava rotunda, unsa cu ulei, cu diametrul de 23 cm. Coacerea se face la foc mic, in cuptorul incalzit bine dinainte. Pentru a nu se ingalbeni foile, puneti deasupra hartie alba in timpul coacerii. Cand sunt coapte, foile trebuie sa fie tari si corcante. Lasati-le la racit.

Taiati portocalele in cubulete, amestecati-le cu mierea si fructele uscate trecute prin masina de tocat. Omogenizati bine amestecul si umplute foile cu el. Lasati prajitura la temperatura camerei cateva orez inainte de a o taia in bucati. Pudrati cu cacao inainte de servire.

Prajitura de iarna

Prajitura_de_iarna

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • visine confiate pentru iarna

2 comentarii

  1. Sa-mi dai si mie o bucata

  2. Ma bucur ca am mai descoperit inca un site pe placul meu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.