Prajitura de ciocolata cu migdale

Printeaza

Prajitura de ciocolata cu migdaledin: unt, ciocolata de menaj, oua, zahar tos, faina, praf de copt, migdale, esenta de rom, migdale, ciocolata cu lapte si unt.

Ingrediente:Prajitura_de_ciocolata_cu_migdale

pentru aluat:

  • 75 g unt
  • 75 g ciocolata de menaj
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos
  • 75 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 125 g migdale
  • 1 esenta de rom

pentru decor:

  • 3 linguri de migdale feliate
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 20 g unt
  • 40 g aschii de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se topeşte untul cu ciocolata pe baie de aburi, apoi se lasă să se răcească puţin. Se bat ouăle bine cu zahărul şi se adaugă treptat amestecul de ciocolată şi unt. Se încorporează făina cernută cu praful de copt, esenţa de rom şi migdalele decojite.

Se unge o tavă mai îngustă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească. Se usucă migdalele tăiate felii într-o tigaie, iar ciocolata cu lapte se topeşte cu untul pe baie de aburi.

Se glazurează tortul cu ciocolată şi se decorează cu migdale feliate şi aşchii de ciocolată. Se lasă la rece până se întăreşte ciocolata.

Prajitura de ciocolata cu migdale

Prajitura_de_ciocolata_cu_migdale

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. dai si mie o bucatita mica 🙂

  2. doamne cum arata prajitura asta de ciocolata cu migdale doamneeeeeeeeee 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.