Prăjitură de ciocolată cu fructe

Printeaza

Prăjitură de ciocolată cu fructe din: faina, praf de copt, cacao, zahar tos, oua, un, smantana, alune, struguri, ananas confiat, sare, esenta de rom, sos de ciocolata.

Ingrediente:Prajitura_de_ciocolata_cu_fructe

  • 440 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 50 g cacao
  • 200 g zahar tos
  • 5 oua
  • 180 g unt
  • 300 ml smantana
  • 100 g alune
  • 200 g struguri fara samburi
  • 200 g ananas confiat
  • sare
  • o lingurita esenta de rom
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mai mare se amestecă făina împreună cu cacaua, un sfert de linguriţă cu sare şi praful de copt. Ouăle se mixează separat împreună cu zahărul tos până îşi dublează volumul şi se toarnă peste ingredientele uscate împreună cu esenţa de rom.

Se adaugă smântână călduţă, untul topit şi răcit. Se mixează totul până se încorporează toate ingredientele şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină. Se presară ananasul confiat tăiat bucăţele, strugurii spălaţi şi tăiaţi înjumătăţi.

Peste ele se presară alunele tocate mărunt şi se introduce tava în cuptorul încins. Se coace la foc potrivit 30-45 de minute, se scoate şi se lasă să se răcească în tavă zece minute. Se scoate pe un grătar de bucătărie, se lasă să se răcească complet şi se taie cuburi. Se servetse ca atare sau decorata cu sos de ciocolata.

Prăjitură de ciocolată cu fructe

Prajitura_de_ciocolata_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.