Prajitura dalmatian cu foi de napolitana

Printeaza

Prajitura dalmatian cu foi de napolitana din: oua, zahar, nuci, unt, foi de napolitana, ciocolata alba, ciocolata amaruie, esenta de rom.

Ingrediente:Prajitura_dalmatian_cu_foi_de_napolitana

  • 4 ouă
  • 350 g zahăr
  • 250 g nuci
  • 250 g unt sau margarină
  • 1 pachet foi de napolitană
  • 200 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 fiolă esenţă rom

 

M0d de preparare:

Baţi ouăle cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până când obţii o cremă de consistenţa unei smân tâni.  Separat, caramelizezi 200 g de zahăr. Când a căpătat culoarea caramelului, iei vasul de pe foc, adaugi nucile măcinate, apoi încorporezi uşor crema de ou.

După ce se răceşte, adaugi în cremă,  omogenizând bine, untul şi esenţa de rom. Aşezi crema între foile de napolitană, presându-le uşor.  Deasupra ultimei foi, torni ciocolata albă topită şi, din loc în loc, pui picături de ciocolată amăruie pentru a  imita petele de pe blăniţa unui dalmaţian.

 

Prajitura dalmatian cu foi de napolitana

Prajitura_dalmatian_cu_foi_de_napolitana

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.