Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

Printeaza

O reteta de prajitura cu zmeura si piscoturi din: fulgi de migdale, lapte condensat, smantana, sherry, extract de vanilie, colorant, foaie de gelatina, zmeura, zahar pudra si piscoturi.

Ingrediente:Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

  • 2 linguri fulgi de migdale, prăjiţi
  • 100 ml de lapte condensat
  • 300 ml de smântână pentru frişcă
  • 1-1/2 lingură de Sherry
  • 1 linguriţă pastă sau extract de vanilie
  • câteva picături de colorant alimentar galben, după preferinţe
  • 1 foaie de gelatină
  • 400 g zmeură
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 12 pişcoturi

 

Mod de preparare:

Se tapeteaza cu folie alimentara o forma de chec de 900 g, apoi se presara migdalele deasupra (daca se unge forma inainte, folia va fi mai stabila). Se imparte lapte condensat si smantana in cantitati egale in doua boluri. Se adauga Sherry intr-unul si pasta de vanilie si colorantul alimentar, daca se foloseste in celalalt bol.Se pune bolul cu vanilie in frigider pentru mai tarziu, apoi se bate amestecul cu Sherry pana se intareste.

Se pune crema de lichior cu o lingura peste migdale din tava si se niveleaza suprafata. Se acopera forma cu folie alimentara, apoi se da la congelator cam 1 ora, pana se intareste. Se bate crema de vanilie întăreşte, apoi se pune cu lingura peste stratul îngheţat de cremă de lichior. Se pune înapoi la congelator pentru încă 1 oră, până se întăreşte.

Pentru a face stratul de zmeură, se înmoaie gelatina într-un pic de apă rece în timp ce se mixează jumătate din cantitatea de zmeură într-un robot de bucătărie, împreună cu zahărul pudră şi 2 linguri de apă. Se strecoară într-o crăticioară mică şi se încălzeşte încet. Odată ce începe să fiarbă, se ia de pe foc, se stoarce gelatina şi se adaugă piureului, amestecând continuu, până ce gelatina se topeşte.

Se striveşte cu o furculiţă jumătate din cantitatea de zmeură rămasă, apoi se încorporează în piure, împreună cu zmeura întreagă rămasă şi se lasă la răcit. Se întinde amestecul de zmeură cu o lingură deasupra stratului de vanilie, într-un strat uniform, se presează pişcoturile uşor în acest strat şi se dă la congelator până devine solid – peste noapte este cel mai indicat.

Se scoate prăjitura de la rece cam cu 15 minute înainte de a fi servită. Se răstoarnă pe un platou de servit, apoi se îndepărtează folia alimentară şi se taie în felii drepte, cu un cuţit ascuţit.

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

Prăjitură cu zmeură şi pişcoturi

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu zmeura si piscoturi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.