Prajitura cu zmeura si branza

Printeaza

 

O reteta de parjitura cu zmeura, oua, zahar, gelatina, branza dulce si frisca.Prajitura cu zmeura si branza

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 20 g gelatină
  • 300 g brânză dulce
  • 100 g zahăr pudră
  • 400 g zmeură
  • 400 g frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Laşi gelatina la înmuiat în 50 ml apă rece. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile şi făina şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coci blatul la foc mare 20 de minu­te.

Opreşti 100 g zmeură pentru decor, iar pe cea rămasă o treci prin sită. Freci în acest timp brânza dulce cu zahărul pudră, adaugi zmeura pasată, gelatina topită pe baie de aburi şi jumătate din frişca bătută.

După ce s-a copt şi s-a răcit blatul, întinzi crema de zmeură şi decorezi cu zmeură şi cu frişca rămasă. Dai prăjitura la rece pentru 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.