Prajitura cu visine si vanilie

Printeaza

Prajitura cu visine si vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, visine, praf de copt, unt, vanilie.

Ingrediente:Prajitura cu visine si vanilie

Pentru foaia 1:

  • 4 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru foaia 2:

  • 6 albuşuri
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană făină
  • 1 cană vişine, fără sâmburi
  • 1/2 plic praf de copt

Pentru cremă:

  • 6 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură:

  • 1 plic budincă de căpşuni
  • 350 ml compot de vişine
  • 3 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Pentru foaia 1, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul şi mixezi până când se întăreşte, apoi încorporezi, unul câte unul, gălbenuşurile, făina, praful de copt şi cacaua.

Torni compoziţia obţinută într-o tavă tapetată şi coci, la foc mediu, 20-25 de minute.

Pentru foaia 2, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, făina, praful de copt şi vişinele scurse. Coci la foc mediu 30 de minute.

Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul până devin o spumă albicioasă. Adaugi zahărul vanilat şi fierbi pe baie de aburi până se îngroaşă. O dai deoparte şi, când s-a răcit complet, încorporezi, lingură cu lingură, untul frecat spumă separat şi esenţa de vanilie.

Pentru glazură, amesteci zahărul cu budinca şi cu câteva linguri de compot. Pui la fiert restul de compot şi când începe să clocotească încorporezi budinca. Laşi pe foc până se întăreşte.

Aşezi pe un platou prima foaie, întinzi crema de vanilie, a doua foaie şi glazura caldă. Dai la rece până a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.