Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Printeaza

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 2 borcane vişine (a 720 ml)
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 pachet zahăr vanilinat
  • 6 ouă
  • 350 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 3 linguri lapte

Şi:

  • 5 foiţe de gelatină
  • 1 pachet bu­dincă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g zahăr pudră
  • 4 picături ulei de migdale
  • 200 ml frişca
  • 200 g ciocolată vărsată
  • 75 g unt de cocos

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 175°C. Scurgeţi vişinele, bateţi spumă untul, zahărul şi zahărul vanilinat. Incorporaţi ouăle unul câte unul.

Amestecaţi făi­na cu praful de copt şi încorporaţi în amestecul de mai sus împreună cu laptele, întindeţi aluatul pe o tavă unsă în prealabil cu ulei. Aşezaţi vişinele. Coa­ceţi prăjitura circa 40 de minute, apoi lăsaţi-o să se răcească.

Inmuiaţi gelatina. Amestecaţi budinca de vanilie cu 100 ml lapte şi zahărul. Fierbeţi restul laptelui, încorporaţi budinca şi lăsaţi-o să fiarbă. Stoarceţi gelatina şi adăugaţi-o în budincă (aceasta trebuie să fie călduţă).

Lăsaţi-o să se răcească, amestecând din când în când pentru a nu prinde pojghiţă. Adăugaţi zahărul pudră şi uleiul de migda­le. Bateţi frişca şi încorporaţi-o.

Intindeţi crema peste prăjitură şi lăsaţi-o 1 oră să se răcească. Tăiaţi ciocolata mărunt, topiţi-o în bain-marie împreună cu untul de cocos şi lăsaţi-o să se răcească.

Intindeţi-o peste cremă cu o paletă. Tăiaţi prăjitura în bucăţi şi lăsaţi ciocolata să se întărească.

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Prăjitură cu vişine si unt de cocos

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.