Prajitura cu visine si Amaretto

Printeaza

Prajitura cu visine si Amaretto

Prajitura cu visine si Amaretto

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350 g faina
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 1 varf de sare
  • 150 ml lapte caldut
  • 75 g unt moale
  • 1 ou

Pentru crema:

  • 2 borcane visine (720 ml)
  • 5 linguri Amaretto sau sirop de migdale
  • 160 g zahar
  • 20 g amidon
  • 50 g unt
  • 2 pachetele zahar vanilinat
  • 50 g fulgi de migdale
  • 4 foite gelatina alba
  • 250 g branza dulce
  • maduva unui baton de vanilie
  • 400 ml frisca

 

Mod de preparare:

Puneti ingredientele pentru aluat intr-un castron si framantati. Acoperiti castronul si lasati aluatul sa creasca 1 ora.

Apoi framantatj-l din nou, intindeti-l pe o tava unsa in prealabil cu grasime si lasati-l din nou sa creasca circa 30 de minute.

Scurgeti visinele si colectati 100 ml suc. Fierbeti sucul impreuna cu Amaretto si 40 g zahar. Amestecati amidonul cu apa rece si legati sucul cu el.

Introduced ciresele si apoi lasati sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 200°C. Formati cateva adancituri in aluat si presarati fulgii de unt. Amestecati 50 g zahar si zahar vanilinat, presarati peste aluat si adaugati si fulgii de migdale.

Coaceti aluatul 12-15 minute. Inmuiati gelatina, stoarceti-o si dizolvati-o. Amestecati-o cu branza de vaci, 70 g zahar si maduva de vanilie si raciti amestecul.

Bateti frisca pana se intareste si incorporati-o cand amestecul incepe sa se inchege. Taiati blatul vertical. Inchideti unul dintre blaturi intr-o rama.

Asezati mai intai visinele, apoi intindeti crema de branza si acoperiti in cele din urma cu al doilea blat. Lasati prajitura 5 ore la rece, apoi taiati-o.

Prajitura cu visine si Amaretto

Prajitura cu visine si Amaretto.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.