Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata din: visine, zahar, gris, zahar vanilat, scortisoara, apa, biscuiti, frisca, ciocolată.

Ingrediente:Prajitura cu visine, scortisoara si glazura de ciocolata

  • 700 g vişine
  • 180 g zahăr
  • 180 g griş
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 l apă
  • biscuiţi simpli
  • 200 ml frişcă
  • 100 g ciocolată pentru glazură

Mod de preparare:

Pui vişinele curăţate la fiert cu apa, zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat.

După aproximativ 5 minute, adaugi grisul în fir subţire şi laşi până se îngroaşă.

Tapetezi cu folie o tavă cu marginea inela­ră, cu dimensiunea de 23×23 cm. Pe fundul tăvii pui un de biscuiţi, iar golurile le astupi cu bucăţi de biscuiţi.

Peste ei întinzi jumătate din cremă, acoperi cu un rând de biscuiţi, iar deasupra pui crema rămasă.

Acoperi cu un rând de biscuiţi.

Pui frişca la încălzit, peste care adaugi bucăţile de ciocolată şi laşi pe foc până se îngroaşă.

Torni glazura peste prăjitură, apoi o dai la frigider.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.