Prajitura cu suc de rosii si gem de prune

Printeaza

Prajitura cu suc de rosii si gem de prune din: suc de roşii, zahar, ulei, bicarbonat, faina, gris, apa, unt, lamaie, gem de prune, zahar pudra.

Ingrediente pentru foi:Prajitura_cu_suc_de_rosii_si_gem_de_prune

  • 12 linguri suc de roşii
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri ulei
  • o linguriţă bicarbonat
  • 450 g făina

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 linguri griş
  • 500 ml apă
  • 1/2 pachet unt
  • 125 g zahăr
  • o lămâie

Ingrediente pentru umplut:

  • 150 g gem de prune

Ingreidente pentru servit:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru foi, sucul de roşii, zahărul şi uleiul se pun într-un castron si se adaugă bicarbo­natul şi făina, progresiv, amestecând bine pentru a obţine urî aluat care se desprinde de pereţii vasului.

Se împarte apoi aluatul în patru, se întinde foaie cu foaie si se coc una câte una pe dosul tăvii unse cu ulei, aproxi­mativ 8 minute fiecare.

Pentru cremă, se fierb apa şi grisul si apoi se lasă să se răcească. Se mixează cu untul moale si zahărul şi, după ce se obţine o cremă spumoasă, se adaugă sucul strecurat de lămâie si coaja rasă.

Intr-o tavă încăpătoare se pune o primă foaie, apoi cre­mă de gris, altă foaie care se unge cu gem, altă foaie peste care se pune restul cremei si se acoperă cu a patra.

Se lasă de pe o zi pe alta, la rece, cu tocătoare deasupra. Se taie si se aduce la masă presărată cu zahăr pudră.

Prajitura cu suc de rosii si gem de prune

Prajitura_cu_suc_de_rosii_si_gem_de_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.