Prajitura cu stafide si rahat

Printeaza

Prajitura cu stafide si rahat din: făină, oua, zahar, lapte, unt, drojdie, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, ahar, stafide.

Prajitura cu stafide si rahat

Ingrediente:

  • 350-400 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 1 cană cu lapte călduţ
  • 50 g unt
  • 25 g drojdie
  • coajă de lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 linguriţă cu sare
  • câteva bucăţi de rahat
  • 100 g stafide

Mod de preparare:

Faci o maia din drojdie amestecată cu 2 linguri lapte călduţ, un praf de zahăr şi 2-3 linguri făină.

Intr-un vas cerni făina şi faci un cuib în care pui maiaua, gălbenuşurile bătute cu sarea (să se potenţeze cu­loarea), zahărul, laptele şi aromele.

Frămânţi până ce începe să se formeze un aluat omogen, apoi adaugi untul topit. Când aluatul nu se mai lipeşte de mâini, s-a desprins de vas, este elastic, e semn că e bine frământat.

Acoperi cu un prosop vasul şi laşi să crească. După ce şi-a dublat volumul, scoţi aluatul, întinzi o foaie şi repartizezi uniform sta­fidele şi bucăţile de rahat cât mai divers colorat.

Faci aluatul sul şi îl aşezi în forma de guguluf, unsă cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Laşi iar la crescut, apoi ungi cu gălbenuş diluat cu 1 lingură lapte.

Când e copt guguluful, îl scoţi, îl mai ungi o dată şi presari zahăr tos sau bombonele, mac sau susan.  Pentru a scoate în relief forma de guguluf, uzi hârtia de copt, o mototoleşti şi apoi îmbraci forma cu ea.

Dacă doreşti câteva decoraţiuni pe guguluf, poţi opri o bucată din aluat, din care faci flori, frunze etc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.