Prajitura cu stafide, cacao si glazura
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar pudra, lapte, cacao, bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, cacao, bicarbonat.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 250 g zahar pudra
- 8 linguri lapte
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 g faina
- 50 g nuca tatiata
Ingrediente cremă:
- 1 margarină
- 200 g zahăr pudră
- 200 g stafide
- 3 linguri făină
- 1 ou
- 1 zahăr vanilat
- 250 g zahăr pudră
- 8 linguri lapte
- 1 lingură cacao
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Freci 5 gălbenuşuri cu 250 g zahăr pudră, 8 linguri de lapte, cacaua, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu stins cu lapte şi 200 g făină. Baţi albuşurile spumă cu 50 g nucă tăiată şi amesteci cu compoziţia de gălbenuşuri. Dai la copt.
Apoi pui 200 g stafide la înmuiat în esenţă de rom (2 sticluţe). Amesteci 3 linguri de făină cu 1 ou şi cu 200 ml lapte, laşi să fiarbă până se îngroaşă, pui la răcit şi amesteci apoi cu 200 g margarină frecată cu 200 g zahăr pudră. Pui crema pe blat, iar deasupra faci o glazură la alegere sau foloseşti o glazură din comerţ.
Pofta buna!