Prajitura cu stafide, cacao si glazura

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar pudra, lapte, cacao, bicarbonat, faina, nuca, margarina, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, cacao, bicarbonat.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 200 g faina
  • 50 g nuca tatiata

Ingrediente cremă:

  • 1 margarină
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g stafide
  • 3 linguri făină
  • 1 ou
  • 1 zahăr vanilat
  • 250 g zahăr pudră
  • 8 linguri lapte
  • 1 lingură cacao
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Freci 5 gălbenuşuri cu 250 g zahăr pudră, 8 linguri de lapte, cacaua, 1 linguriţă bicarbo­nat de sodiu stins cu lapte şi 200 g făină. Baţi albuşurile spumă cu 50 g nucă tăiată şi amesteci cu compoziţia de gălbenuşuri. Dai la copt.

Apoi pui 200 g stafide la înmuiat în esenţă de rom (2 sticluţe). Amesteci 3 linguri de făină cu 1 ou şi cu 200 ml lapte, laşi să fiarbă până se îngroaşă, pui la răcit şi amesteci apoi cu 200 g margarină  frecată cu 200 g zahăr pudră. Pui crema pe blat, iar deasupra faci o gla­zură la alegere sau foloseşti o glazură din comerţ.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.