Prajitura cu spuma de vanilie

Printeaza

Prajitura cu spuma de vanilie din: oua, zahar, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, galbenusuri, frisca, unt, faina, sos de ciocolata, alune prajite.

Ingrediente:Prajitura_cu_spuma_de_vanilie

pentru blat:

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 135 g faina
  • 15 g cacao

pentru spuma de vanilie:

  • 200 ml lapte
  • o pastaie de vanilie
  • 125 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 250 ml frisca lichida

pentru uns tava:

  • unt si faina

pentru servit:

  • sos de ciocolata
  • 150 g alune prajite

 

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se amestecă făina si cacaua si apoi se cern. La mixer, se bat ouăle cu zahărul până ce se albesc si amestecul şi-a triplat volumul. Se adaugă amestecul de făină si cacao, se omogenizează uşor si se varsă imediat în tava unsă si tapetată cu făină. Se coace 20 de minute, se lasă să se răcească în tavă si apoi se taie în trei foi.

Pentru spumă, seminţele din păstaia de vanilie si laptele se pun la fiert. între timp, gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul si se opăresc cu laptele fierbinte. Se amestecă si se pune din nou pe foc până ce se leagă o cremă omogenă. Se lasă la răcit amestecând din când în când.

Albuşurile si frişca se bat separat si, după ce s-au obtinut cele două spume, se adaugă pe rând în crema fiartă si răcită. Se mixează pentru a obţine o cremă fină.

Pentru asamblarea prăjiturii, o foaie de blat se asază într-o tavă, se pune cremă, altă parte de blat si ultimul strat trebuie să fie de aluat. Se dă la rece pentru 3 ore şi se serveste presărată cu alune prăjite si măruntite si stropită cu sos de ciocolată.

Prajitura cu spuma de vanilie

Prajitura_cu_spuma_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.