Prajitura cu spuma de ciocolata

Printeaza

Prajitura cu spuma de ciocolata din: zahar, faina, cacao, unt, apa, ulei, ou, iaurt de baut, praf de copt, esenta de vanilie, ciocolata, frisca, oua, cafea, smantana.

Ingrediente:Prajitura_cu_spuma_de_ciocolata

pentru blat:

  • 225 g zahar
  • 95 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 55 g unt
  • 120 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un ou
  • 3 linguri iaurt de baut
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • cateva picaturi esenta de vanilie

pentru spuma de ciocolata:

  • 320 g ciocolata
  • 85 g unt
  • 4 oua
  • 240 ml frisca lichida

pentru spuma de cafea:

  • 300 g ciocolata neagra
  • 90 g unt
  • 9 oua (9 albusuri si 8 galbenusuri)
  • 60 g zahar
  • 150 ml cafea foarte tare

pentru capacul de ciocolata:

  • 250 ml smantana
  • o lingura zahar
  • o lingura unt
  • 200 g ciocolata

pentru decor:

  • frisca
  • bucatele de ciocolata

 

Mod de preparare:

Pentru blat, într-o crăticioară se amestecă zahărul, făina si cacaua. Apoi, pe foc se pun untul, apa şi uleiul. Când ajung în punctul de fierbere, se trage vasul de pe foc şi se toarnă conţinutul peste ingredientele uscate. Se amestecă bine şi apoi se adaugă oul, iaurtul, praful de copt şi esenţa de vanilie.

Se amestecă bine şi apoi se toarnă compoziţia într-o tavă de cuptor mai mare. Se coace 10 minute, până ce o scobitoare introdusă iese uscată. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească în tavă. Apoi, cu o formă rotundă se taie 16 blaturi mici care se pun apoi în 16 forme de metal specifice. Se dau la rece.

Pentru spuma de ciocolată, se separă gălbenuşurile de albuşuri. Separat, se pun pe foc ciocolata si untul. După ce se topesc, se adaugă imediat gălbenuşurile, se trage vasul de pe foc şi se lasă la răcit. Separat, se bat albuşurile şi frişca, apoi se amestecă şi se toarnă peste compoziţia de unt şi ciocolată. Se repartizează în cele 16 forme şi se dau la rece până ce este gata si cealaltă spumă.

Pentru spuma de cafea, la bain-marie se topesc ciocolata şi untul. Albuşurile se bat spumă simple şi, când spuma începe să se formeze, se adaugă zahărul mixând continuu pentru a obţine o spumă tare. Se adaugă gălbenuşurile în ciocolata cu untul topite şi cafeaua.

Se amestecă şi apoi se pune 1/3 din spuma de albuş. Se amestecă din nou şi se pune si restul. Se omogenizează totul cu delicateţe şi se toarnă şi această spumă în cele 16 forme. Se dau din nou la rece, până ce se prepară capacul de ciocolată.

Pentru capac, se amestecă pe foc toate ingredientele si când devine o pastă omogenă, se trage de pe foc, se lasă să se răcorească şi se toarnă un strat subţire în fiecare formă. Se lasă formele la frigider pentru cel puţin 4 ore si pentru servit se ridică pur şi simplu forma de metal. Se decorează cu frişcă şi bucăţele de ciocolată.

Prajitura cu spuma de ciocolata

Prajitura_cu_spuma_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.