Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

Printeaza

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

Ingrediente blat: Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

  • 4 ouă
  • 2 linguriţe făină
  • 2 lin­guri zahăr
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 50 g alune nesărate
  • 1 lămâie.

Pentru sosuri ai nevoie de:

  • 400 g căpşune
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă făină

 

Mod de preparare:

Baţi spumă albuşurile cu zahărul şi coaja rasă de lămâie, apoi adaugi făina în ploaie, gălbenuşurile pe rând şi omogenizezi compoziţia. Separat, amesteci laptele cu zahărul vanilat şi-l întinzi în tava de copt.

Torni apoi compo­ziţia, presari alunele măcinate şi coci prăjitura la foc potrivit timp de 30 de minute. în acest timp pregăteşti sosurile: speli căpşunele, le tai în jumătăţi, le presari cu 1 lingură zahăr şi zahărul vanilat şi le laşi deoparte 15 minute.

Topeşti apoi într-o crăticioară zahărul rămas şi când devine auriu-roşcat stingi cu 1 cană de apă. Desfaci făina în 2 linguri de apa o adaugi in sos, il mai dai intr-un clocot si-l dai deoparte.

Pasezi ce s-a copt blatul, il tai in bucati si pui alternativ pe o prajitura sos de capsune, pe alta sos caramel.

Prăjitură cu sos de căpşune si sos caramel

Prajitura cu sos de capsune si sos caramel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.