Prăjitură cu soc

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, faina, cacao, zahar tos, praf de copt, unt, lamaie, frisca, cafea, pere, migdale, sare, sos de ciocolata, nuca de cocos, soc.

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 180 g făină
  • 100 g cacao
  • 250 g zahăr tos
  • un pliculeţ praf de copt
  • 100 unt
  • o lămâie
  • 500 ml frişca
  • două linguri cu cafea granulată
  • două linguri soc uscat
  • 3 pere
  • 100 g migdale
  • sare
  • sos de ciocolată
  • nucă de cocos

 

Mod de preparare:

Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos şi puţină sare până îşi dublează volumul. Se adaugă untul topit şi răcit, cacaua şi praful de copt stins cu suc de lămâie.

Se presară făina cernută, se mixează până se omoge­nizează ingredientele şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt.

Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 30-45 de minute. Se lasă să se răcească, apo se taie în trei foi care la rându lor se taie în jumătăli. Frişca se mixează împreună cu două linguri de cafea granulată şi cu socul înmuia în apă clocotită, apoi răcit.

Se ung foile cu cremă, se pre sară perele tocate mărunt, se unesc foile, li se dă formă de cabană şi se ung cu crema rămasă

Se presară migdalele tocate şi se introduce prăjitura la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.