Prăjitură cu smochine

Printeaza

Prăjitură cu smochine

Ingrediente:Prăjitură cu smochine

  • 550 g făină
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • 250 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • scorţişoară
  • cacao
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g stafide
  • 300 g smochine proaspete
  • 100 g unt
  • cafea granulată
  • 100 g miezuri de nucă
  • frişca
  • mentă
  • îngheţată

Preparare:

Se adaugă o lingură de cafea granulată, zahărul tos şi patru linguri de cacao. Se amestecă, se lasă la fiert cinci minute, se ia de pe foc şi se răceşte.

Ouăle se mixează pînă cîrnd îşi dublează volumul, se amestecă bine cu ingredientele răcite, praful de copt, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi se mixeazăâ pînă cînd totul devine o cremă pufoasă.

Se adaugă făina cernută şi stafidele, se amestecă, se toarnă într-o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt şi presărată cu făină

Se aşază deasupra felii de smochine, se presară miezurile de nucă tocate mărunt şi se introduce tava în cuptor.

Se coace la foc potrivit 30-45 de minute, se scoate, se răceşte, se taie felii şi se serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.