Prajitura cu smantana si crema de vanilie

Printeaza

Prajitura cu smantana si crema de vanilie din: faina, smantana, otet, osanza, faina alba, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, zahar pudra.

Ingrediente pentru foi:Prajitura_cu_smantana_si_crema_de_vanilie

  • 250 g faina alba
  • 1 1/2 lingura smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 170 g osanza
  • 50 g faina

Ingrediente pentru crema:

  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 6 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • zahar pudra decor

Mod de preparare:

Amiesteci osanza cu 50 g de faina si o imparti in trei. Din celelalte ingrediente de la foi faci un aluat mai moale, din care intinzi o foaie groasa de circa 3-4 cm.

Intinzi peste foaie o parte din osanza, impaturesti in patru si lasi 20 de minute.

Repeti operapunea de dona ori, avand grija ca de fiecare data sa impaturesti la fel (sus, jos, stanga, dreapta).

Imparti aluatul in dona si coci doua foi pe dosul tavii.

Pui laptele la fiert, iar intre timp fieci ouale cu zaharul, inclusiv cel vanilat, si adaugi treptat faina.

Când laptele dă în clocot, adaugi compoziţia cu ou şi amesteci con­tinuu până dă în fiert.

Pui crema fierbinte pe o foaie, iar deasupra o sfărâmi pe cealaltă.

O dai la rece şi o serveşti presărată cu zahăr pudră.

 

Prajitura cu smantana si crema de vanilie

Prajitura_cu_smantana_si_crema_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.