Prajitura cu smantana, gem de caise si nuci

Printeaza

Prajitura cu smantana, gem de caise si nuci din: făină, praf de copt, zahar pudra, coaja de lamaie, unt, smântână sau iaurt gras, oua, sare, gem de caise, nuci coapte şi măcinate, zahăr vanilinat, scorţişoară.

Prajitura_cu_smantana_gem_de_caise_si_nuci

Ingrediente:

  • 370 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la 1 lămâie
  • 180 g unt moale
  • 1 lingură cu vârf smântână sau iaurt gras
  • 6 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 1 borcan gem de caise
  • 6 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 150 g  nuci coapte şi măcinate
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • scorţişoară

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul, gălbenuşurile, sarea, smântână şi aromele.

Adaugi făina cernută împreună cu praful de copt şi frămânţi până obţii un aluat moale, care nu se mai lipeşte de pereţii vasului.

Intinzi aluatul într-un drept­unghi cu mărimea aragazului (30×40 cm), pe care îl întinzi în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt.

Inţepi aluatul cu furculiţa, îl ungi cu gem şi presari uni­form cu zahăr vanilinat şi scorţişoară.

Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. Adaugi zahărul şi baţi până se obţine o bezea tare şi lucioasă, încorporezi delicat nucile şi întinzi bezeaua peste gem.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pen­tru 30-35 de minute.

După ce s-a răcit complet, o porţionezi cu ajutorul unui cuţit umezit uşor.

Prajitura cu smantana, gem de caise si nuci

Prajitura_cu_smantana_gem_de_caise_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.