Prajitura cu rubarba si urda

Printeaza

Prajitura cu rubarba si urda din: faina, unt, galbenusuri, zahar pudra, scortisoara, rubarba, zahar, amidon alimentar, zeama de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_rubarba_si_urda

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • putina scortisoara

pentru umplutura de rubarba:

  • 1 kg rubarba curatata
  • 100 g zahar
  • 2 linguri amidon alimentar

pentru umplutura de urda:

  • 750 g urda
  • 100 g zahar
  • 3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g amidon alimentar
  • 2 linguri zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Tai în cuburi de 1-1,5 cm rubarba, presari peste ea zahărul şi dai deoparte circa 1 oră, să-şi lase zeama. După aceea pui rubarba la fiert, după 5-6 minute adaugi amidonul, pe care l-ai amestecat cu puţină apă rece.

Laşi să se îngroaşe crema şi o dai deopar-te, să se răcească complet. între timp, baţi ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o spumă, în care adaugi amidonul, urda şi zeama de lămâie. Amesteci încontinuu, până obţii o cremă fină. Pui ingredientele pentru aluat într-un vas şi amesteci repede, până ce îţi iese printre degete un aluat sfărâmicios.

Iei o tavă şi o ungi bine cu ulei. Pui 3/4 din aluat şi îl aranjezi uniform, cu mâna. întinzi peste aluat crema de rubarbă şi deasupra crema de urdă. Pui tava la cuptor pentru 15 minute. După 15 minute scoţi tava din cuptor şi presari cu mâna aluatul rămas, deasupra prăjiturii.

Dai tava înapoi la cuptor, pentru 30 de minute.

Prajitura cu rubarba si urda

Prajitura_cu_rubarba_si_urda

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.