Prajitura cu rubarba si branza de vaci

Printeaza

Prajitura cu rubarba si branza de vaci din: drojdie, lapte, zahar, faina, sare, scortisoara, unt, ou, rubarba, branza de vaci, smantana, oua, budinca de vanilie, migdale, faina si zahar.

Ingrediente:Prajitura_cu_rubarba_si_branza_de_vaci

blat de cozonac:

  • 25 g drojdie
  • 175 ml lapte caldut
  • 60 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 praf sare
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 75 g unt moale
  • 1 ou

in plus:

  • 750 g rubarba
  • 500 g branza de vaci
  • 500 g smantana dulce
  • 100 g unt topit
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 3 linguri praf de budinca de vanilie

crusta:

  • 125 g migdale tocate
  • 125 g faina
  • sare
  • 80 g zahar
  • 80 g unt topit

 

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în lapte; se adaugă 1 linguriţă de zahăr. Se amestecă făina cu sare, scorţişoară şi zahăr. Se adaugă în lapte, împreună cu unt şi ou. Se frământă aluatul 3 min. Se acoperă şi se lasă să crească 40 min. 2 Se curăţă rubarba, se spală şi se taie bucăţi. Se încinge cuptorul la 190°C.

Se ames­tecă brânza de vaci cu smântână, unt, ou, zahăr şi praf de budincă. Se prepară compoziţia pentru crustă: cu furculiţa, se amestecă migdalele cu făină, 1 praf de sare, zahăr şi unt, până ce iau naştere firimi­turi de aluat. Se frământă aluatul şi se intinde din el o foaie care se aşază pe o tavă unsă.

Se repartizează deasupra rubarba, apoi amestecul de arânză şi com­poziţia de crustă. Se coace cca 40 min.

Prajitura cu rubarba si branza de vaci

Prajitura_cu_rubarba_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu rabarbar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.