Prajitura cu rubarba, afine si vanilie

Printeaza

Prajitura cu rubarba, afine si vanilie din: oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt cu şofran, zahar vanilat, unt sau ulei, esenţă de vanilie, sare, rubarba, afine congelate.

Ingrediente:Prajitura cu rubarba, afine si vanilie

  • 5 ouă + 1 albuş
  • 170 g zahăr + 5 lin­guri
  • 100 ml ulei
  • 8 linguri lapte
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt cu şofran
  • 1 plic zahăr vanilat
  • unt sau ulei pentru uns tava
  • esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 400 g rubarbă
  • 150 g afine congelate

 

 

Mod de preparare:

Rubarba o cureţi de pieliţe, o tai cuburi şi o căleşti bine. Intr-o tavă pui hârtie de copt, iar pe margini ungi cu ulei. Aşezi fructele, presari zahărul vanilat şi cele 5 linguri cu zahăr.

Baţi albuşurile spumă tare, împreună cu un praf de sare.

Gălbenuşurile le amesteci bine cu zahărul, apoi adaugi uleiul şi amesteci pentru omogenizare.

Torni laptele şi la final esenţa de vanilie. Pui făina amestecată cu praful de copt şi amesteci cu o spatulă.

Adaugi şi albuşurile bătute spumă şi amesteci până se omo­genizează.

Torni compoziţia peste fructe şi o dai la cuptor pentru 35-40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.