Prajitura cu prune si migdale

Printeaza

Prajitura cu prune si migdale din: ouă, faina, praf de copt, migdale, unt, zahar, esenţă de migdale, prune, fulgi de migdale, zahăr pudră

Prajitura_cu_prune_si_migdale

Ingrediente:

  •  3 ouă
  •  250 g făină
  •  un plic praf de copt
  •  100 g făină de migdale
  •  150 g unt
  •  150 g zahăr + 2 linguri
  •  2 linguriţe esenţă de migdale
  •  10-12 prune

Ingrediente pentru ornat:

  •  un ou
  •  50 g fulgi de migdale
  •  zahăr pudră

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce se albesc, se adaugă făina albă, făina de migdale, plicul de praf de copt, esenţa de migdale şi apoi se toarnă untul topit. Se amestecă bine.

In forma de copt unsă cu un pic de unt se toarnă un sfert din aluat şi se pune un strat de prune tăiate, care se presară cu două linguri de zahăr.

Se bate albuşul spu­mă si se adaugă la restul de aluat rămas, după care se toarnă si acesta în tavă.

Se lasă la copt 20 de minute. Cu 10 mi­nute înainte de a fi gata, se scoate, se unge cu ou bătut si se presară fulgi de migdale.

Se mai lasă la rumenit, apoi se scoate şi se lasă să se răcească în tavă. Se serveşte cu zahăr pudră deasupra.

Prajitura cu prune si migdale

Prajitura_cu_prune_si_migdale

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.