Prajitura cu prune si frisca

Printeaza

Prajitura cu prune si frisca

 Prajitura cu prune si frisca din: oua, faina, zahar, rune, frisca, branza dulce, smantana, lamaie, gelatina.

 

Ingrediente aluat :

  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri zahăr

Ingrediente cremă :

  • 1/2 kg prune
  • 250 g frişcă
  • 100 g zahăr
  • 250 g brânză dulce de vacă
  • 100 g smântână
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • zeama unei lămâi
  • 2 plicuri gelatină (de închegat)

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul, baţi albuşurile spumă, le amesteci, apoi pui făina in ploaie şi tomi totul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină . Dai aluatul la cuptor pentru 20-25 de minute. în acest timp pregăteşti crema: Amesteci brânza cu smântână, zahărul, vanilia şi zeama de lămâie. Speli jumătate din cantitatea de prune, le pui la fiert în 2 căni de apă cu 2 linguri zahăr şi după 15 minute le scurgi şi le pasezi.

Topeşti un plic de gelatină în 100 ml apă pe baie de aburi, o adaugi în jumătate din compoziţia de brânză împreună cu prunele pasate. Pui jumătate din frişcă în compoziţia cu prune, întinzi această cremă peste blatul însiropat cu zeama rămasă de la prunele fierte şi dai la rece pentru 30 de minute.

In acest timp topeşti gelatina rămasă cu 100 ml de apă pe baie de aburi, o tomi peste compoziţia de brânză rămasă, adaugi frişca bătută rămasă şi întinzi totul peste prăjitură. Dai totul la frigider pentru 3 ore. O tai şi o aduci celor dragi decorată cu felii de prune.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura cu prune si frisca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.