Prajitura cu prune si bezea

Printeaza

Prajitura cu prune si bezea din: margarina, zahar, galbenusuri, lapte dulce, faina, praf de copt, coaja de lamaie, galbenusuri, zahar, prune.

Ingrediente:Prajitura_cu_prune_si_bezea

pentru blat:

  • 200 g margarina
  • 180 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura margarina pentru tava

pentru umplutura si decor:

  • 3 albusuri
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 150 g zahar
  • 500 g prune

 

Mod de preparare:

Freci margarina moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, adaugi pe rând gălbenuşurile, coaja de lămâie, laptele, făina şi praful de copt şi omogeni­zezi după fiecare ingredi­ent. Torni compoziţia într-o formă unsă, cu diametrul de 32 cm.

Speli prunele, le cureţi de sâmburi şi le tai în jumătăţi. Peste aluat, aşezi jumătăţi de prune şi coci aproximativ 30-35 de minute. între timp, baţi albuşurile spumă tare, picurând zeamă de lămâie.

Adaugi zahărul şi baţi în continuare, până când nu se mai simt cristalele. 3. Scoţi prăjitura din cup­tor şi întinzi uniform bezea­ua. Continui coacerea la foc mic, 15-20 de minute.

Stingi focul şi laşi tava în cuptor, până se răceşte prăjitura. O porţionezi cu ajutorul unui cuţit umed, pe care îl ştergi ori de câte ori aderă bezeaua.

Prajitura cu prune si bezea

Prajitura_cu_prune_si_bezea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.