Prajitura cu prune, scortisoara si rom

Printeaza

Prajitura cu prune, scortisoara si rom din: prune, oua, ulei sau unt topit, făină, zahăr vanilat, zahar, esenţă de rom, scorţişoară, sare.

Ingrediente:Prajitura_cu_prune_scortisoara_si_rom

  • 400 g prune
  • 5 ouă
  • 5 linguri cu ulei sau unt topit
  • 1 cană cu făină
  • 1 cană cu zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • esenţă de rom
  • scorţişoară
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţă prunele de sâmburi şi presară pe ele puţin zahăr- şi scorţişoară. Separat, freacă gălbenuşurile cu puţină esenţă de rom şi uleiul, adăugat treptat, ca la maioneză. Bate albuşurile spumă cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat.

Incorporează gălbenuşurile frecate şi făina cernută. Compoziţia astfel obţinută, toarn-o într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Aşază deasupra jumătăţile de prună (cu tăietura în sus). Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.

Prajitura cu prune, scortisoara si rom

Prajitura_cu_prune_scortisoara_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.