Prajitura cu prune – Un desert savuros

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca de cocos, margarina, oua, iaurt si sare.

Ingrediente: Prajitura cu prune

  • 1 cană griş
  • 1 cană zahăr
  • 1 cană nucă de cocos răzuită
  • 2/3 cană margarină topită
  • 2 ouă
  • 1 iaurt mic (125 g) simplu
  • puţină sare
  • 200 g prune

 

Ingrediente sirop:

  • 1 cană zahăr
  • 1/2 cană apă

 

Mod de preparare:

Intr-un cas­tron mai mare pui grişul, zahărul şi nuca de cocos, la care adaugi un vârf de cuţit sare. Amesteci totul, apoi încorporezi iaurtul şi ouăle, amesteci bine pentru a se omogeniza compoziţia. Topeşti margarina într-o cratiţă, astfel încât să umpli 2/3 din cana utilizată pentru restul ingredientelor.

Incor­porezi margarina topită în compoziţie, amesteci uşor până se omogenizează. Speli prunele, îndepărtezi sâmbu­rii, le tai în jumătăţi sau în sferturi şi le adaugi ultime­le în compoziţie, după care amesteci din nou. Torni totul în tava unsă cu unt şi tapeta­tă cu făină. Coci la foc mediu, până când scobitoarea iese curată.

Laşi la răcit, apoi tai pătrăţele. Prepari un sirop din 1/2 cană apă şi o cană zahăr, pe care îl ţii pe foc, ameste­când până se îngroaşă puţin.

Siropul cald îl torni peste prăjitura rece, tăiată. Presari deasupra nucă de cocos răzu­ită. Decorezi cu prune întregi sau arahide/migdale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.