Prajitura cu piersici si lichior

Printeaza

 

O reteta de parjitura cu piersici, faina, smantana, zahar, lichior de fructe si gris.

Ingrediente: Prajitura cu piersici si lichior

  • 1 kg piersici curăţate de sâmburi şi coajă
  • 300 g făina
  • 300 g smântână
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură lichior de fructe
  • 1 lingură griş

 

Mod de preparare:

Ungi cu unt o tavă sau alt vas care merge la cuptor, pui piersicile tăiate bucăţele, presari grişul şi amesteci puţin. Amesteci smântână cu zahărul, oul şi laptele, apoi adaugi treptat făina  ames­tecată în prealabil cu praful de copt şi lichiorul de fructe.

Torni compoziţia peste fructe şi dai totul la cuptor, la foc potrivit pentru 45 de minute.

O laşi să se răcească în tavă, o tai şi o pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.