Prajitura cu pere si stafide

Printeaza

Prajitura cu pere si stafide din: foitaj, pere, stafide, lichior, unt, zahar, scortisoara, pesmet.

Ingrediente:Prajitura cu pere si stafide

  • un pachet de foitaj
  • un kg pere
  • 100 g stafide
  • lichior de fructe
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr
  • două pliculeţe cu za­hăr vanilinat
  • scorţişoară
  • 100 g pesmet

 

Mod de preparare:

Perele se curăţă de coajă şi de seminţe, apoi se toacă mărunt. Stafi­dele se pun la înmuiat într-un vas cu lichior de fructe. După o oră, se scot şi se scurg.

Perele se amestecă bine cu untul topit, scorţişoara, zahărul, stafi­dele şi zahărul vanilinat. Aluatul de foitaj se împarte în două foi, de mărimi dife­rite. Cea mai mare se aşază într-o tavă unsă, lăsându-i marginile pe dinafară.

Se presară pesmet şi se aşază umplutura. Deasupra se pune cea de-a doua foaie şi se acoperă cu marginile primei foi. Se înţeapă din loc în loc şi se lasă în cuptor, la foc potrivit, să se rumenească.

Când se serveşte, se poate stropi cu topping de caramel sau ciocolată şi se ornează cu feliuţe de pere proaspete.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.