Prajitura cu pere si portocale

Printeaza

Prajitura cu pere si portocale din: pere, portocale, stafide inmuiate in rom, faina, lapte, oua, zahar, drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si sare.

Ingrediente:Deserturi_delicioase

  • 1 kg pere
  • 2 portocale
  • 1 lingura stafide inmuiate in rom
  • 500 g faina
  • 150 ml lpate
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 20 g coaja rasa de lamaie
  • 10 g scortisoara
  • un varf cutit de sare

 

Mod de preparare:

Dizolvati drojdie in lapte cald, apoi adăugaţi făină, ouă, 100g zahăr, sare, coaja de lămâie şi zahăr vanilat. Frământaţi un aluat şi lăsati-l la crescut la loc cald. Curăţaţi perele de coajă şi seminţe, radeţi-le, amestecaţi-le cu portocalele curăţate şi tăiate în cubuleţe, cu restul de zahăr şi coaja de lămâie.

Intindeţi 3 foi din aluat, puneţi deasupra lor fructele, amestecate cu stafide şi scorţişoară şi rulaţi aluatul strâns. Puneţi rulourile într-o tavă unsă cu unt şi coaceţi-le în cuptor, la început la foc iute, apoi la foc mic.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.