Prajitura cu pere si mac

Printeaza

Prajitura cu pere si mac din: albusuri, migdale, zahar, faina, cognac, zahar vanilat, coaja de lamaie, zeama de lamaie, unt, vanilie, lapte si mac.

Ingrediente:Prajitura_cu_pere_si_mac

foi:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri migdale macinate
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura rom sau cognac
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 1 lingura zeama de lamaie

crema:

  • 8 galbenusuri
  • 400 g unt
  • 1 baton de vanilie
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri mac

 

Mod de preparare:

Pentru foi, bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat câte 1 lingură zahăr şi câteva picături de lămâie. Când spuma se tine bine de tel, adăugaţi făina, migdalele, zahărul vanilat, romul şi putină coajă rasă de lămâie. Ames­tecaţi ingredientele prin răsturnare şi coaceţi din această compoziţie 3 foi pe spatele tăvii de aragaz, unsă şi tapetată.

Pentru cremă, frecaţi gălbenuşurile cu zahărul până când obţineţi o compoziţie spumoasă, albicioasă, iar zahărul este în întregime dizol­vat. Fierbeţi laptele cu batonul de vanilie rupt în bucăţele. După ce a clocotit, luaţi vasul de pe foc, acoperiţi-l şi lăsaţi-l la răcit. Când laptele este numai călduţ, strecuraţi-l şi turnaţi-l în fir subţire’peste compoziţia de gălbenuşuri, amestecând mereu.

Când aţi adăugat tot laptele, puneţi vasul la bain-marie şi fierbeţi crema până când începe să se îngroaşe. Luaţi vasul şi lăsaţi crema la răcit o jumătate de oră, apoi adăugaţi untul frecat bine înainte, cu o lingură de lemn, pentru a scoate apa şi zerul din el. Puneţi şi macul şi omogenizaţi ingredientele. Umpleţi foile cu această cremă şi ungeţi prăjitura deasupra şi pe margine cu crema rămasă.

Tăiaţi perele în felii, pe lungime, cu grosimea de 3mm. Fierbeţi un sirop din zahăr şi 100ml apă. Când acesta începe să se îngroaşe, puneţi feliile de pere în el şi lăsaţi-le la fiert 3 minute. Nu trebuie să se înmoaie prea tare. Scoateti feliile pe o tavă, una lângă alta, nu suprapu­se.

Puneţi tava la cuptor pentru 15 – 20 de minute, până când perele însiropate se usucă. Cu aceste pere ornaţi prăjitura-peste crema de deasupra.

Prajitura cu pere si mac

Prajitura_cu_pere_si_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.