Prajitura cu paine, stafide si vanilie

Printeaza

Prajitura cu paine, stafide si vanilie din: pâine albă decojită, coajă de lămâie, lapte, oua, zahăr, scorţişoară, cacao, nucşoară, extract de vanilie, migdale, stafide, sâmburi de pin, unt

Prajitura_cu_paine_stafide_si_vanilie

Ingrediente:

  • 600 g pâine albă decojită
  • 1 lingură coajă de lămâie rasă
  • 250 ml lapte
  • 6 ouă
  • 1 1/4 cană zahăr
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 linguriţă cacao
  • 1/2 linguriţă nucşoară rasă
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 110 g migdale măcinate
  • 200 g stafide
  • 1 mână sâmburi de pin
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se taie pâinea cuburi şi se aşază într-un castron; se amestecă împreună cu coaja de lămâie şi se toarnă lapte cald; se lasă să se înmoaie cca 10 min.

Se bate oul cu zahăr până ce se obţine o spumă albă; se înglobează scorţişoară, cacao, nucşoară şi vanilie. Se încor­porează apoi pâinea înmuiată, migdale şi stafide.

Se unge cu unt o formă de tartă şi se aşază aluatul; se ni­velează şi se presară sâmburi de pin. Se aşază deasupra fulgi de unt şi se dă la cuptor. Apoi se reduce focul la 180 °C şi se coace 45 min. Se aşază pe un grătar de prăjituri şi se lasă să se răcească; se presa­ră zahăr pudră şi se serveşte.

Prajitura cu paine, stafide si vanilie

Prajitura_cu_paine_stafide_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.