Prajitura cu orez si visine

Printeaza

Prajitura cu orez si visine din: faina, unt, orez, oua, zahar, lapte, visine, fulgi de migdale, frisca.

Ingrediente:Prajitura_cu_orez_si_visine

Pentru aluat:

  • 1 gălbenuş
  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 praf de sare
  • 50 ml apă

Pentru umplutură:

  • 200 g orez
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 600 ml lapte
  • 100 g vişine proaspete, fără sâmburi
  • 50 g unt

Pentru decor:

  • 50 g fulgi de migdale, opţional
  • 250 ml frişca

 

Mod de preparare:

Frămânţi făina cu untul, sarea şi gălbenuşul. Adaugi apă până obţii un aluat care nu se lipeşte de degete.

Tapetezi o formă rotundă, întinzi aluatul inclusiv pe marginile tăvii. Il înţepi din loc în loc şi dai tava la cuptor 10-15 minute. Laşi să se răcească.

Pentru umplutură, fierbi orezul în lapte cu un praf de sare. Laşi pe foc până se îngroaşă. Dai deoparte şi, după ce s-a răcit, adaugi untul, zahărul vanilat, zahărul pudră, făina şi ouăle.

Intinzi jumătate din compoziţia de orez peste blat, adaugi vişinele scurse şi torni restul de orez. Nivelezi prăjitura şi o dai la cuptor, 15-20 de minute.

La final, o decorezi, dacă vrei, cu fulgi de migdale şi puţină frişcă.

Prajitura cu orez si visine

Prajitura_cu_orez_si_visine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.