Prăjitură cu nuci

Printeaza

O reteta de prajitura cu nuci din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, nuci, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, zahar pudra, unt si esenta de rom.

Ingrediente:Prăjitură cu nuci

  • 500 g făină
  • 150 g zahăr
  • 175 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de copt
  • coajă de lămâie

crema:

  • 200 g nuci
  • 200 ml lapte călduţ
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 200 g gem de caise
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă esenţă de rom

glazura:

  • 3 albuşuri
  • 150 g zahăr pudră
  • 150 g miez de nucă

 

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un vas adău­gaţi untul, la temperatura ca­merei, gălbenuşurile treptat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Omogenizaţi ingre­dientele şi din aluatul obţinut faceţi 3 foi pe care coaceţi-le pe dosul tăvii.

Pentru cremă, luaţi 1 foaie sfărâmaţi-o şi în- muiaţi-o în laptele în care aţi dizolvat zahărul vanilat.

Adăugaţi cacao, esenţa de rom, ge­mul de caise şi amestecaţi bine. Adăugaţi zahărul pudră şi un­tul frământat din care aţi scurs apa. Această cremă nivelaţi-o între cele 2 foi rămase.

Pentru glazură, bateţi bine albuşurile cu zahărul pudră apoi puneţi la bain-marie la aburi până când se îngroaşă. întindeţi glazura peste prăjitură şi deasupra pu­neţi miez de nucă.

Prăjitură cu nuci

Prăjitură cu nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.