Prajitura cu nuci si prune

Printeaza

Prajitura cu nuci si prune din: prune, faina, unt, zahar, nuca, rom, oua, praf de copt, cacao, migdale, apa minerala, nectar de fructe.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuci_si_prune

  • 1 kg prune fără sâmburi
  • 350 g făină
  • 200 g unt sau margarină
  • 200 g zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • 4 linguri rom
  • 5 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • 250 g migdale măcinate
  • 130 ml apă minerală
  • 150 g zahăr pudră
  • 4 linguri nectar de fructe
  • 1 lingură unt pentru tavă

 

Mod de preparare:

Faci un aluat din 200 g făină cernută, 100 g unt, 50 g zahăr şi nuca măcinată. Rezultă un aluat mai tare, pe care îl înveleşti în folie şi îl păstrezi în frigider până pregăteşti celălalt aluat.

Freci spumă zahărul rămas cu restul de unt moale, apoi adaugi romul, ouăle şi mixezi în continuare până se topeşte zahărul. Incorporezi apoi făina rămasă, praful de copt, cacaua şi migdalele măcinate, alternând cu apă minerală şi amesteci totul bine.

Intr-o tavă de 30×40 cm unsă cu unt, întinzi compoziţia moale, aşezi prunele cu miezul în sus, iar deasupra razi aluatul tare.

Introduci tava în cuptorul încins la 175 °C (foc mediu), pentru 35 de minute.

Amesteci nectarul cu zahărul pudră. Când prăjitura e caldă, torni uniform acest amestec, cu lingura. Porţionezi prăjitura după ce s-a răcit.

 

Prajitura cu nuci si prune

Prajitura_cu_nuci_si_prune

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.