Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata

Printeaza

Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata din: făină, oua, zahar, cacao, unt, apa fierbinte, iaurt, nuci, parf de copt, lapte, ciocolată neagră.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuci_iaurt_si_ciocolata

  • 200 g făină
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 50 g unt
  • 150 ml apă fierbinte
  • 75 g iaurt
  • 150 g nuci mărunţite
  • 2 linguriţe praf de copt

Pentru cremă:

  • 300 g unt
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 20 g cacao

Pentru glazură:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 50 g unt

Mod de preparare:

Pentru blat, tomi pudra de cacao în apa fierbinte, adaugi untul, şi amesteci până se to­peşte.

Iaurtul îl combini cu făina şi cu praful dă copt.

Mixezi ouăle cu zahărul până devin o cremă în care incorporezi, alternativ, com poziţiile de cacao şi de iaurt, amestecând de jos în sus.

La final, presari nucile mărunţite.

Aluatul obţinut îl tomi într-o tavă cu hârtie de copt şi-l dai la cuptor 50 de minute, până trece testul scobitorii.

Pentru cremă, baţi oul cu zahărul până devin spumă. Tomi laptele.

Pui compoziţia pe foc şi o laşi 5-7 minute, amestecând con­tinuu, până se îngroaşă.

O laşi să se răceas­că, la temperatura camerei. Untul moale îl amesteci cu pudra de cacao şi-l mixezi până devine cremos.

Această compoziţie o ames­teci cu cea de lapte.

Pentru glazură, topeşti ciocolata şi un­tul pe baie de aburi. Tai blatul rece în două şi ungi o felie cu crema obţinută, acoperi cu cealaltă, iar deasupra tomi glazura.

Prajitura cu nuci, iaurt si ciocolata

Prajitura_cu_nuci_iaurt_si_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.