Prajitura cu nuca si scortisoara

Printeaza

Prajitura cu nuca si scortisoara din: ulei, apa, zahar, faina, gem, nuci, praf de copt, bicarbonat, cacao, scortisoara.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_si_scortisoara

  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri apă
  • 1 cană zahăr
  • 2 căni făină
  • 8 linguri gem de prune
  • 150 g nuci
  • 1 plic praf de copt
  • câte 1 linguriţă bicarbonat şi zeamă de lămâie
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 fiolă esenţă de vanilie
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară măcinată
  • 2-3 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • câte 1 lingură ulei şi făină pentru tavă

 

Mod de preparare:

Prăjeşti puţin nucile în cuptor, după care le mărunţeşti. Mixezi uleiul cu zahărul şi apa, până se dizolvă cristalele.

Adaugi geniul, făina şi cacaua, nucile, praful de copt şi bicarbonatul stinse cu zeamă de lămâie, esenţa de vanilie şi scorţişoara.

Ungi cu ulei o tavă de 30×40 cm şi o tapetezi cu făină. Torni uniform aluatul şi coci prăjitura la foc mediu, pentru 40-45 de minute.

Caldă, o pudrezi cu zahăr, dar o porţionezi numai după ce s-a răcit complet în tavă. Decorezi cu miez de nucă.

Prajitura cu nuca si scortisoara

Prajitura_cu_nuca_si_scortisoara

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.