Prajitura cu nuca si grepfrut

Printeaza

Prajitura cu nuca si grepfrut din: oua, ulei, faina, zahar pudra, nuci, iaurt, frisca, zahar, gelatina, grepfrut, compot.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si grepfrut

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 300 g făină
  • 300 g zahăr pudră
  • 150 g nuci

Pentru crema:

  • 200 g iaurt gras
  • 400 ml friscă
  • 100 g zahăr
  • 3 plicuri gelatină
  • 1 grepfrut roşu
  • 1 grepfrut alb
  • 100 ml compot

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă. Adaugi uleiul în fir subţire până se încorporează, apoi pui nucile măcinate şi făina.

După ce s-au omogenizat, încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Torni într-o tavă tapetată şi dai la cuptor până trece testul scobitorii, apoi îl laşi să se răcorească.

Baţi frişca şi zahărul, le amesteci cu iaurtul gras şi adaugi două plicuri de gelatină, preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Torni crema peste blat şi-l dai la rece patru ore. Tai grepfruturile felii, le aşezi alternativ peste prăjitură şi torni compotul amestecat cu restul de gelatină, preparată după instrucţiunile de pe ambalaj.

Dai la rece peste noapte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.