Prajitura cu nuca si crema de branza

Printeaza

Prajitura cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt, nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_branza

  • 125 g unt
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • 50 g nuca
  • 200 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra

pentru glazura:

  • 100 g zahar
  • 140 g nuca
  • 7 linguri cu smantana dulce

 

Mod de preparare:

Freacă spumă untul cu zahărul. Adaugă ouăle, făina şi praful de copt şi nuca măcinată. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt. Coace 30-40 de minute şi lasă să se răcească în tavă.

Caramelizează 100 g de zahăr, adaugă smântână dulce, iar după ce a dat în clocot, adaugă nuca sfărâmată şi dă deoparte ca să se răcorească puţin. Taie blatul în două: o parte mai groasă şi una foarte subţire. Unge blatul de bază cu crema de brânză frecată cu zahăr pudră.

Fărâmiţează restul de aluat, adaugă-l în caramel şi toarnă peste prăjitură, nivelând cu grijă. Dă tava la rece şi taie prăjitura a doua zi.

Prajitura cu nuca si crema de branza

Prajitura_cu_nuca_si_crema_de_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.