Prajitura cu nuca si crema de branza
PrinteazaPrajitura cu nuca si crema de branza din: unt, zahar, faina, oua, praf de copt, nuca, crema de branza, zahar pudra, nuca si smantana.
- 125 g unt
- 125 g zahar
- 125 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita cu praf de copt
- 50 g nuca
- 200 g crema de branza
- 100 g zahar pudra
pentru glazura:
- 100 g zahar
- 140 g nuca
- 7 linguri cu smantana dulce
Mod de preparare:
Freacă spumă untul cu zahărul. Adaugă ouăle, făina şi praful de copt şi nuca măcinată. Toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu grăsime şi tapetată cu hârtie de copt. Coace 30-40 de minute şi lasă să se răcească în tavă.
Caramelizează 100 g de zahăr, adaugă smântână dulce, iar după ce a dat în clocot, adaugă nuca sfărâmată şi dă deoparte ca să se răcorească puţin. Taie blatul în două: o parte mai groasă şi una foarte subţire. Unge blatul de bază cu crema de brânză frecată cu zahăr pudră.
Fărâmiţează restul de aluat, adaugă-l în caramel şi toarnă peste prăjitură, nivelând cu grijă. Dă tava la rece şi taie prăjitura a doua zi.
Prajitura cu nuca si crema de branza
Pofta buna!