Prajitura cu nuca si coniac

Printeaza

Prajitura cu nuca si coniac din: biscuiti simpli, margarina, nuci, esenta de rom sau coniac, cacao, apa, stafide, zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si coniac

  • 500 g biscuiţi simpli
  • 1 1/2 pachet margarină
  • 200 g nuci măcinate
  • 1 lingură esenţă de rom sau coniac
  • 6 linguri cacao
  • 4 linguri apă
  • 200 g stafide
  • 1 ceaşcă zahăr pudră

Mod de preparare:

Se amestecă biscuiţii sfărâmaţi cu mâna, nucile puţin coapte în cuptor şi stafidele înmuiate în prealabil în apă cu zahăr, se adaugă margarina frecată în prealabil cu za­hărul pudră şi cacao.

Se adaugă şi esenţa de rom şi se amestecă să se omo­genizeze compoziţia. Se răstoarnă pe planşeta pudrată cu zahăr şi se modelează un rulou. Se păstrează la rece o oră.

Se serveşte tăiată rondele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.