Prajitura cu nuca si coaja de portocala

Printeaza

Prajitura cu nuca si coaja de portocala din: zahar, ulei, apa, faina, coaja de portocala, esenta de rom, gem de prune, nuca, zahar pudra, apa.

Ingrediente:Prajitura cu nuca si coaja de portocala

  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de apa
  • faina cat cuprinde
  • coaja de portocala
  • esenta de rom
  • 800 g gem de prune
  • 100 g nuca
  • zahar pudra
  • apa

 

Mod de preparare:

Apa, uleiul şi zahărul se amestecă bine, se bat uşor cu mixerul până se topeşte zahărul, apoi se pune praful de copt, coaja de portocală şi esenţa de rom. Făina se pune treptat şi se frâmântă până când aluatul nu se mai lipeşte de degete.

Se ia o bucăţică mică din aluat, se pune într-o pungă şi se bagă la congelator pentru 15 minute. Nuca se pune la prăjit, apoi se toacă cu ajutorul unui cuţit.

Gemul de prune se amestecă cu nuca prăjită. Separat, se ia o tavă şi se tapetează cu hârtie de copt. Se întinde o foaie de aluat cu ajutorul unui sucitor, iar foaia obţinută se pune în tavă. Peste foaia din tavă se aşează amestecul de gem cu nucă. Se scoate aluatul din congelator, se dă prin răzătoare, uniform  peste gemul din tavă.

Prăjitura se bagă la cuptorul încins la 175 de grade pentru aproximativ o jumătate de oră. Când prăjitura a început să capete o culoare aurie, se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr. Se lasă la răcit şi se acoperă cu o folie alimentară şi se lasă până a doua zi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.